Nederlands Komedie Theater

Max Tailleur - Ik lach om niet te huilen

Datum & tijd: Zaterdag 15 December 2012 20:00

Theater Meerzigt, Cabaret

Korte omschrijving van de voorstelling:

Ik lach om niet te huilen

Sam en Moos. Wie kent ze niet? De kameraden van raskomiek en moppentapper Max Tailleur (1909-1990). Decennialang vertelde hij zijn moppen, wietzen en anekdotes aan het Nederlandse publiek. Meestal in zijn vertrouwde theater De Doofpot, maar ook in theaters in Nederland en ver daar buiten.  Verhalen over de Joodse schlemiel die toch zijn kop boven water weet te houden.

Een voorstelling over een man met de lach en de tragedie. Een leven vol hoogtepunten en diepe dalen. Want hoewel Tailleur en zijn vrouw de oorlog overleefden, verloren ze al hun familieleden. En na de oorlog verweten de overlevenden Tailleur altijd te lachen om de Joodse tragedie. Daarbij had hij ook nog last van zware reuma die hem zijn hele leven teisterde. Maar altijd bleef hij vechten voor zijn eer en grappen.
Want wat moest Tailleur anders? Hij lachte om niet te huilen.

Een ontroerende theatervoorstelling over een verhaal met grote tegenstellingen en ontroerende momenten, afgewisseld met liedjes en het repertoire van deze komiek.

Speciaal voor de voorstelling maakte EenVandaag op 17 september een reportage over Max Tailleur en de voorstelling 'Ik lach om niet te huilen'. Te zien is waar de inspiratie van de voorstelling vandaan komt en u ziet beelden uit de voorstelling. Verder zijn biograaf Jan Luitzen en biograaf Joop Stork aan het woord. Een boeiend portret van deze beroemde grappenmaker.

Entree 12,50 euro, inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze.

 

 

Gast menu

Terug


Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart