Nieuwe Videoclip Chris Chameleon

Hoe kom je er op ....

Een lied schrijven, het vervolgens volledig achterstevoren leren te zingen en dan daar een videoclip bij maken waarbij niet alleen de tekst en noten beginnen bij het eind, maar waar ook alle bewegingen in omgekeerde volgorde worden gemaakt en de beelden dan na de opnamen weer volledig achterstevoren af te spelen.

Naast de bijzondere vorm om zo een videoclip op te nemen, is het repertoire dat Chris Chameleon koos ook dit keer weer heel indrukwekkend. Zijn nieuwe album is voor de 2e keer gebaseerd op werk van de beroemde Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Over haar leven is dit voorjaar de film "Black Butterflies" uitgebracht met als hoofdspelers Rutger Hauer en Carice van Houten. Ingrid Jonker beeindigde naar een lange strijd tegen de Apartheid en de Zuid-Afrikaanse regering, waar haar vader deel van uit maakte, haar bewogen leven in 1965 in de zee bij de Drieankerbaai.

President Nelson Mandela droeg haar gedicht Die kind (wat doodgeskiet is deur soldate by Nyanga) voor bij zijn rede tijdens de eerste zitting van het eerste democratisch gekozen Zuid-Afrikaanse parlement in 1994. http://historiek.net/actueel/film-over-dichteres-ingrid-jonker-naar-new-york-4291

Mandela noemde haar "Afrikaner én Afrikaan".

Meer informatie over Ingrid Jonker kunt u vinden op de site van Wikepedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Ingrid_Jonker

Klik op deze link voor het verbluffende resultaat van de nieuwe videoclip van Chris Chameleon met een muzikale interpretatie van Ingrid Jonker's werk.

Chris Chameleon zal volgend voorjaar optreden in Theater Meerzigt. Een uniek concert dat u niet mag missen!

 

http://www.youtube.com/watch?v=NdGhV0WWbgQ&feature=related

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart