Geschiedenis Meerzigt

Hotel Meerzigt 1860In 1860 bouwde Arjen Klazes van der Meulen, op de plaats waar eerst een tapperij en 2 woonhuizen stonden, het 'Logement Meerzigt'. Kennelijk bestond ook al in die periode de term 'deeltijdbaan' want in de kronieken staat vermeld dat hij naast herbergier ook beurtschipper was.

In die tijd was de herberg met name een overnachtingsplek voor mensen die op doorreis waren. De faciliteiten waren gericht op een kort maar comfortabel verblijf. In het voorhuis op de begane grond bevond zich de gelagkamer, waar de gasten een maaltijd en uiteraard een drankje konden krijgen en op de bovenverdieping bevonden zich de hotelkamers. Op dezelfde verdieping bevond zich de zaal voor de mensen uit het dorp, waar bruiloften, vergaderingen en openbare verkopingen gehouden werden.
In de afgelopen 150 jaren is het logement door de verschillende eigenaren uitgebaat als herberg, café, restaurant en hotel en is als zodanig dus altijd een goede plek geweest voor vaste gasten en toevallige voorbijgangers.

Op dit moment is de hoofdfunctie van Meerzigt het verzorgen van kleinschalige theatervoorstellingen en faciliteren van trainingen en vergaderingen voor tal van profit- en non-profit organisaties binnen en buiten de provincie en daarnaast kunt u bij ons terecht voor uw bruiloft, jubileum, reunie of bedrijfsparty.

Kernwoorden zijn: Effectief Vergaderen - Cultureel Ontmoeten - Sfeervol Vieren.

Theater Meerzigt blijft voortdurend in beweging, dus kijk regelmatig even op onze website !

Gerealiseerd door Studio Staalkaart